Programmamanager ICT

Weet jij wat er komt kijken bij het managen van ICT trajecten? Weet jij de brug te slaan tussen technologische mogelijkheden en de doelen van de organisatie? Dan is de functie van Programmamanager bij IW Nederland echt iets voor jou.

Kort over ons

Wij krijgen écht energie van het opleiden van mensen voor de technische installatiebranche. Techniek is het heden maar bovenal de toekomst. Wij zijn IW en wij zorgen dat Nederland klaar is voor morgen. We hebben een landelijke dekking maar een regionale aanpak.

Wat ga je doen?

De Programmamanager ICT heeft diverse rollen.

Als initiator van operationele toepassingen heeft de Programmamanager de opdracht om een vertaalslag te maken van beleid naar activiteiten op korte- en lange termijn. Hierin wordt input vanuit de organisatie gewogen op haalbaarheid, meerwaarde en betaalbaarheid.

Als facilitator is de Programmamanager de verbindende factor tussen de extern ingehuurde ICT bedrijven alsook de verschillende vestigingen binnen IW. Het testen en implementeren van updates, upgrades en aanpassingen worden door de Programmamanager begeleid om te komen tot succesvolle realisatie.

Als kwaliteitsadviseur is de Programmamanager verantwoordelijk voor het zorgen dat de aanwezige kennis van de Key-users up-to-date is en blijft. Doel is het bereiken van een in de basis gelijk kennisniveau in de verschillende regio’s.
Daarnaast is het van belang om tot vermindering te komen van veelvoorkomende vragen aan de helpdesk. Hierin wordt van de Programmamanager een proactieve houding verwacht in het doen van verbetervoorstellen. Het doel is enerzijds het beperken van ICT-gerelateerde vragen vanuit de praktijk alsook het standaardiseren van IT-processen en werkwijzen.

Plaats in de organisatie

Als Programmamanager rapporteer je rechtstreeks aan portefeuillehouder van ICT binnen IW. Je bent eindverantwoordelijk voor het realiseren van bovengenoemde gebieden op ICT gebied. In nauwe verbinding en afstemming ICT bedrijven, Key-users en de regio’s zorg je ervoor dat het informatiebeleid aansluit op de wensen van en de ontwikkelingen binnen de organisatie.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een krachtige, adequate Programmamanager ICT die de basis op orde brengt en de uitdaging aangaat om de ICT functie te verstevigen en te versterken binnen IW. Heb je ervaring met het aansturen van ICT- en informatievoorziening in een complexe organisatie en ben je een programmamanager die overzicht heeft, in staat is structuur aan te brengen in de grote hoeveelheid werk die er ligt en daarbinnen prioriteiten kan stellen? Dan maken wij heel graag kennis met jou!

Functie eisen
 • Afgeronde Hbo-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in vergelijkbare rol in IT-beheer (technisch beheer) van applicaties;
 • Brede technische kennis en ervaring op het gebied van systemen, platforms en databases zoals citrix, windows server, interfaces en netwerken;
 • Kennis en ervaring met software as a service en cloudcomputing technologieën is een pre;
 • In staat om vanuit juist abstractieniveau te schakelen en te handelen;
 • Sociaal vaardig, kan zich inleven in de gevoelens van de medewerker;
 • Ondersteunend aan de organisatie;
 • Communicatief sterk: is een sterke en volwaardige gesprekspartner;
 • Heeft aanpassingsvermogen, kan snel inspelen op veranderen omstandigheden;
 • Is klantgericht;
 • Standvastig door te overtuigen, in staat de cirkel te doorbreken;
 • Kan goed luisteren, analyseert goed wat het werkelijke probleem van de medewerker is door luisteren en verkennende vragen te stellen.
Interesse?

Stuur jouw motivatiebrief en CV naar de afdeling HR, t.a.v. Tamara de Rooij, t.derooij@iwnl.nl

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Cor van den Heuvel, directeur IWZH/ portefeuillehouder ICT, op telefoonnummer 06-10924067.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Informatie

Locatie
Landelijk
Richting
Staf
Opleidingsniveau
HBO
Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development