Instructeur Installatietechniek m/v (IW Zuid-Holland)

Wat ga je doen 
Je komt te werken op onze opleidingslocatie in Dordrecht en bent als instructeur verantwoordelijk voor de kennisoverdracht van praktische vaardigheden binnen de Installatietechniek aan de Monteurs in Opleiding.

Jij bent verantwoordelijk voor het aanleren van praktijkonderdelen binnen de opleiding en begeleidt de Monteur in Opleiding bij hun ontwikkeling. Hierbij dien je de Monteur in Opleiding in staat te stellen om binnen de gestelde termijnen, de Proeve van Bekwaamheid met een positief resultaat af te sluiten. De functie betreft de volgende resultaatgebieden:

 • Verzorgen van praktijkinstructie;
 • Begeleiden van de Monteur in Opleiding tijdens de praktijklessen;
 • Beheren van inventaris;
 • Eigen ontwikkeling en het ontwikkelen van leer- en ondersteuningsmiddelen.

Wij zoeken een enthousiaste collega welke ons helpt onze visie te realiseren: “het zijn van de beste opleider voor de Technische Installatiebranche in onze regio”. Je bent iemand die energie krijgt van het overdragen van kennis, over coachende capaciteiten beschikt en een uitdaging ziet om de nieuwe technologische ontwikkelingen over te brengen.

Wat vragen we 

 • Een afgeronde opleiding Installatietechniek MBO niveau 4 of gelijkwaardig kennisniveau;
 • Relevante werkervaring binnen de Installatietechniek;
 • Certificaat van leertraject Hybride docent of gelijkwaardig of bereid deze te behalen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • In het bezit van een rijbewijs B;
 • Goede overtuigende communicatieve en coachende vaardigheden.

Wat mogen we van je verwachten
Dat je accuraat en betrokken bent, affiniteit hebt met educatie en opleiding en beschikt over didactische vaardigheden. Belangrijk is ook dat je graag onderdeel van een leuk team wilt zijn, maar ook zelfstandig kan werken.

Wat mag je van ons verwachten

 • Veelzijdige functie;
 • Gedreven, betrokken en bevlogen collega’s;
 • Prachtige branche met toekomstperspectief;
 • Prima arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij
IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. Wij voorzien bedrijven in de behoefte van gekwalificeerd personeel met het vakmanschap voor de Technische Installatiebranche en krijgen energie van het (bij)scholen van deze medewerkers. Wij zijn voorlopers op het gebied van kwaliteitsregelingen en de kwaliteit van beroepspraktijkvorming. Daarnaast zien wij het als onze taak om onze branche te profileren als aantrekkelijke werkgever én om een bijdrage te leven aan de belangrijke transitie richting duurzaamheid.

IW Nederland is de koepelorganisatie en bestaat uit 7 regionale opleidingsbedrijven. Sinds 2016 werken deze zeven regionale opleidingsbedrijven samen in de stichting IW Nederland. De zeven directeuren van de regionale IW’s vormen samen het landelijk IW Nederland stichtingsbestuur met een landelijke Raad van Toezicht. Wij hebben een landelijke dekking, maar een regionale aanpak. Wij gaan voor duurzame relaties met belangrijke stakeholders: bedrijven, brancheorganisaties en onderwijsinstellingen. Binnen onze strategie staan de (aankomende) medewerkers van de bedrijven centraal en geloven wij in ‘een leven lang ontwikkelen’. Door intensieve persoonlijke begeleiding, het bieden van maatwerk, vertrouwen én het bieden van kansen, zorgen we ervoor dat iedereen kan groeien en slagen.

Binnen de regio Zuid-Holland is IW Zuid-Holland actief en beschikt over 4 opleidingslocaties, te weten: Leiden, Rijswijk, Rotterdam en Dordrecht. IW Zuid-Holland zorgt voor werving van technische mensen, opleiden en onderbrengen bij erkende leerbedrijven in de branche. We hebben de focus op het opleiden van gekwalificeerd personeel, we scholen werknemers van bedrijven bij én we leiden zij-instromers op. Onze opleidingen en cursussen worden constant vernieuwd, zodat we bijdragen aan veranderprocessen en vernieuwingen binnen onze branche.

Sollicitatie

 • Fulltime uren: 38 uren per week
 • Verwachte startdatum: per direct
 • Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

Informatie

Locatie
Dordrecht
Richting
Elektrotechniek
Opleidingsniveau
MBO
Uren per week
38 uur
Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development